News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Pompoen kikkererwtenpuree met Beenham

Pompoen kikkererwtenpuree met Beenham en Hertog Jan Lentebock

Ingredienten voor 4 personen:

• 4 plakken gekookte beenham, elk 125 gram
• 350 gram pompoen
• 200 gram kikkererwten uit pot
• 2 banaansjalotjes
• 2 tenen knoflook
• 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 1 theelepel Ras-el-Hanout
(Marokkaanse kruidenmelange)
• 2 dl groenten- of gevogeltebouillon
• 1 dl Hertog Jan Lentebock
• 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
• Peper en zout


Bereidingswijze:
Sjalotjes en knoflook schillen en in stukjes snijden. Pompoen schillen, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes pompoen roerbakken. Ui en knoflook erdoor roeren en zet het vuur laag. Bouillon en Ras-el-Hanout toevoegen en gedurende 20 minuten laten pruttelen. Na 20 minuten de uitgelekte kikkererwten erdoor roeren en nog 5 minuten laten pruttelen. Naar smaak en gewenste dikte extra bouillon gebruiken. Met een staafmixer fijn pureren, het bier erdoor roeren en nog 3 tot 4 minuten al roerende verwarmen.
Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de plakken gekookte beenham om en om bakken tot beide kanten goudbruin van kleur zijn. Plakken warme beenham en puree over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Serveer met ciabatta of stokbrood en een koel glas Hertog Jan Lentebock.


Eet smakelijk, Het keukenteam Cafe de Waal

Previous page: Overige menutips  Volgende pagina: Eton Mess