News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Salami van Pastrami, groene Asperges, gepocheerd ei en Hertog Jan Weizener

Ingredienten voor 4 personen:

250 gr pastrami
200 gr groene asperges
4 eieren
4 honingtomaatjes
1 dl Hertog Jan Weizener
1 rode ui
100 gr mesclun (gemengde sla)
1 ½ el fijngehakte bieslook
1 dl azijn
peper en zout


Bereidingswijze:
Kook de groene asperges beetgaar en koel ze snel terug in koud water. Ontdoe de honingtomaatjes
van de zaadjes en snij ze in dunnen plakjes. Snij de rode ui in dunne reepjes. Doe de olijfolie en het
bier in een mengkom en mix het goed met een staafmixer of garde. Breng dit op smaak met peper,
zout en de fijngehakte bieslook. Zet een kookpan met water en azijn op en breng het tegen de kook
aan (niet laten koken!). Maak met een garde een draaikolk in het water en laat vervolgens voorzichtig
een ei in de draaikolk zakken. Na ongeveer 2 ½ min haal je het ei eruit, laat het uitlekken en herhaal
je dit proces met de andere 3 eieren. Pak een grote saladeschaal en verdeel de bodem met de mesclun,
rode ui, tomaatjes en pastrami. Schenk de dressing over de salade en leg de gepocheerde eieren erop.
Maak de salade af met wat verse peper en grof zeezout en serveer met een stevig brood en een glas
Hertog Jan Weizener. Eet Smakelijk!


Eet smakelijk, Het keukenteam Cafe de Waal