News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Rundvlees stoofpot met Hertog Jan grand Prestige, courgette en perzik

Rundvlees stoofpot met Hertog Jan grand Prestige, courgette en perzik


Benodigdheden voor 4 personen:

- 750 gram hachéevlees
- 75 gr boter
- 4 uien (in blokjes)
- 1 pond tomaten (in blokjes)
- 2 rode paprika´s (in blokjes)
- 4 laurierblaadjes
- 3 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 flesje Hertog Jan Grand Prestige
- 2 courgettes (in blokjes)
- zout, peper
- 8 halve (blik)perziken (in blokjes)

Bereidingswijze
Boter verhitten en vlees rondom bruin bakken. Uien aan vlees toevoegen en ± 5 min. meebakken. Dan toevoegen: de helft van de tomaten, bier, laurier, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper. Al roerend aan de kook brengen. Met deksel op pan ± 2 uur á 3 uur zachtjes laten stoven. (tot het vlees zacht is) Rest van tomaat, paprika, courgette en tomatenpuree aan stoofschotel toevoegen.
Aan de kook brengen,
± 10 min. zachtjes stoven. Perzik erdoor mengen,
± 2 min. meestoven. Lekker met rijst.

Eet smakelijk!!