News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Gegratineerde zalm uit de oven

Een blik in de keuken van....
Jan-Willem de Jong

Deze keer een gerecht van heel dichtbij.
Mijn vriend en ik What’s-appen regelmatig tijdens het koken en sturen elkaar dan foto’s van de gerechten, deze wilde ik jullie echt niet onthouden.

GEGRATINEERDE ZALM UIT DE OVEN

Ingrediënten (4 pers) :
- Zalmfilets 4 x 100 gr
- Serrano ham 4 plakjes
- Tomaten 4 stuks (Tasty Tom)
- Salie (vers) 16 blaadjes
- Kruidenboter
- Paneermeel
- Gratinkaas (geraspt)
- Olijfolie
- Peper / Zout (optioneel)

Benodigdheden:
- 4 Ovenschaaltjes (15 x 15 cm)

Voorbereiding:
- Zalmfilet in 4 stukken verdelen en ontdoen
van de (niet roze) vetlaag - Tomaten halveren en ontdoen van zaad lijsten. Van elke halve tomaat een ‘kapje’ afsnijden
- Salieblaadjes ontdoen van de nerf en in 4 reepjes snijden


Bereiding:
Ovenschaaltjes invetten met olijfolie (niet te zuinig). Plakje Serrano ham erin leggen en daarop 6-8 reepjes salie. Zalmfilet erop leggen en daarop weer 6-8 reepjes salie. Evt. bestrooien met beetje versgemalen peper en/of zeezout (naar smaak, maar niet echt nodig). Op de zalm 2 halve tomaten leggen en in de openingen ervan een klontje kruidenboter stoppen. Tomaten afdekken met een omgekeerd ‘kapje’. Het geheel bestrooien met paneermeel (evt. kruidenpaneer) en daarna bestrooien met gratinkaas. Ca. 15 minuten in hete luchtoven op 220 graden. Heerlijk met een frisse rucola salade en warm stokbrood.

Buèn provecho!

Volgende keer uw recept? Meld u aan!

Previous page: Menutips   Volgende pagina: Kipschotel met kersen