News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Hertogh Jan Welzener Lamskoteletten

LEKKER MAKKELIJK VOOR THUIS!

Hertogh Jan Welzener Lamskoteletten.
Benodigdheden voor 4 personen;
16 lamskoteletten (4 per persoon)
2 flesjes Weizener bier
3 teentjes knoflook fijngehakt
4 venkelknollen
4 tomaten
1 ½ citroen
2 eetlepel honing
Bosje thijm
Peper, zout en boter

Bereidingswijze
Marineer de lamskoteletten een paar uur in weizener bier (inhoud van 2 flesjes), samen met een beetje peper en thijm. Snijd de venkel in ringen en bak deze aan in wat boter. Voeg de fijngesneden tomaat, knoflook en uitgeperste citroen toe. Even doorbakken, wat peper en zout toevoegen en verdelen over de bodem van de braadslee.
Dep de lamskoteletten goed af, bestrooien met peper en zout en bak ze aan in wat boter, blus ze af met de marinade. Leg de lamskoteletten naast elkaar op de venkel. Roer 2 eetlepels honing door de marinade en verdeel dit over de braadslee. Laat het 30 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Na 15 minuten de lamskoteletten keren. Vocht afgieten en eventueel binden met wat bloem. Serveer de lamskoteletten met nieuwe aardappelen en een glas Weizener bier.

Eet smakelijk!