News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Kipschotel met kersen

Een blik in de keuken van....
Karien Enneking

Karien Enneking reageerde enthousiast op mijn oproep een populair  recept te delen met onze gasten.

Ze vertelde dat dit recept door haar moeder vaak werd gemaakt en zelfs haar broer, die niet van gember houdt, smulde. Eenmaal op zichzelf wonend maakt ze het regelmatig voor vrienden. Ze was zo lief om het voor ons te maken en zelfs langs te brengen.
Mijn jongens en ik hebben ervan gesmuld..

Ingrediënten:
1 pot kersen zonder pit, 400 gr. kipfilet, 6 bolletjes gember uit de pot, 1 teen knoflook, 1,5 zakje kerriesaus, 1tl. sambal,
1 potje crème fraîche.

Bereiding:
Kipfilet in blokjes snijden dan wat zout en peper.
Kersen laten uitlekken. Gember fijnhakken.
De kip in boter bruin bakken met uitgeperste knoflook.
Crème fraîche toevoegen en doorscheppen.
Kerriesauspoeder, gember, sambal en kersen toevoegen, 10 min. zacht laten pruttelen. Dit gerecht kan gegeten worden met rijst, pasta, turks brood enz.

Eet smakelijk...........

Volgende keer uw recept? Meld u aan!