News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Rissoto met gamba's, erwten en balisicum

LEKKER MAKKELIJK VOOR THUIS!

Rissoto met Gamba's, erwten & Balisicum.

Benodigdheden:
Ruim 1 l bouillon (vis of groenten)
1 el olijfolie
3 sjalotjes, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijn gehakt
1/2 stengel selderij, fijngehakt
400 g risottorijst
2 glazen droge witte wijn
Zeezout en zwarte peper uit de molen
75 g boter
400 gr verse erwten,
(gedopt diepvrieserwten zijn ook prima)
400 g rauwe gamba’s, gepeld
1 handvol basilicum, gehakt
2 handenvol kruiden
(peterselie, basilicum, kervel, munt), gehakt
sap van 1 citroen
olijfolie extra vierge

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 - 30 minuten.

Bereidingswijze:
Bak de helft van de erwten in een flinke klont boter en een beetje bouillon. Stamp ze fijn als ze gaar zijn en schep dit over in een schaal. Voeg de andere helft van de erwten toe en zet opzij.

Verhit de bouillon. Verhit in de pan waar je de erwten in hebt gebakken olijfolie, doe de sjalotjes, de knoflook en de selderij erbij en bak deze ca. 4 min op laag vuur. Voeg de rijst toe en zet het gas hoger. De rijst begint nu te bakken, dus blijf roeren. Na een minuut worden de korrels enigszins doorzichtig. Doe de wijn erbij en blijf roeren. Als de wijn eenmaal in de rijst is getrokken, doe je er de eerste schep hete bouillon en een snuf zout bij.

Zet het vuur lager, zodat de rijst nog wel doorpruttelt, maar aan de buitenkant niet te snel gaar wordt. Schep er al roerend beetje bij de beetje de hete bouillon bij, tot die helemaal is opgenomen. Dit duurt ongeveer 15 min. Proef of de rijst gaar is (zacht, maar nog wel met enigszins beet). Voeg dan de erwten en de gamba’s toe en laat alles 2 min pruttelen. Zet de pan van het vuur en doe de kruiden erbij. Roer de boter door de risotto en pers de citroen erover uit.



 

Previous page: Rundvlees stoofpot  Volgende pagina: Muziek Agenda