News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Café de Waal Oosters gerecht met Quinoa

Een nieuwe hype onder de diëten!

Een dieet wat niet zo genoemd mag worden. De wetenschapper die de voedselzandloper heeft ontwikkeld bestudeerde het verouderingsproces van de mens. Vanuit deze studie heeft hij een manier van eten ontwikkeld waarbij er een hoop etenswaren
beter niet genuttigd mogen worden, maar hij geeft ook vele voedingswaren aan die juist wel goed zijn. De voedselzandloper gaat over langer jong blijven met als leukebijkomstigheid: Afvallen!

Café de Waal Oosters gerecht met Quinoa
200 gram Quinoa, 400 kipfilet, paksoy, kippenbouillonblokjes, lente-uitjes, 4 knoflooktenen, blik minimais, sojasaus, sherry en 2 eieren.

200 gr. Quinoa, goed wassen en opzetten met 350 ml kippenbouillon (blokje). Als het kookt op een klein pitje laten gaarstomen. In een schaal doen en af laten koelen. Maak een beetje bouillon met 1 dl water en een kwart kippenbouillon, gooi daar wat soja en sherry bij. 4 ons kipfilet in reepjes snijden en met wat knoflook en sojasaus een uurtje marineren. Paksoy in repen snijden, blad en stengel scheiden. Minimais uit blik in kleine stukjes snijden. 4 knoflooktenen, wit van bosje lente-ui en 4 plakjes gember fijnsnijden in vier delen.  Het groen van de lenteui bij het blad van de paksoy doen.  Klop 2 eieren los in een kom, voeg beetje sojamelk, sojasaus en een beetje van de fijngesneden kruiden toe. Maak een omelet en snijdt deze in reepjes. Schenk 3 el zonnebloemolie in de wok en roerbak 1/4 van de kruiden tot het geurt, roerbak daarbij de kipfilet 2,5 minut. Schep dit uit de pan in een vergiet met keukenpapier. Roerbak dan weer 1/4 van de kruiden, doe daarbij de repen paksoy, na 2 minuten de minimais, na 1 minuut de omelet, de afgekoelde Quinoa in gedeeltes erbij roerbakken, als laatste de kip. Schep voorzichtig wat bouillon bij het roerbakken, de massa mag niet nat worden, maar een beetje stomen. Doe het geheel in een schaal. Roerbak dan het blad van de paksoy met het laatste reste kruiden. Na een minuut beetje bouillon erbij en dit mensel over het gerecht scheppen. Eet smakelijk.

Eet smakelijk, Het keukenteam Cafe de Waal