News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Pompoensoep met sinaasappelsap en komijn

Een blik in de keuken van....
Anita van Pelt Goudriaan

Pompoensoep met sinaasappelsap en komijn. Deze soep is in huize Goudriaan zo geliefd dat hij op is voordat je het door hebt. Het huis telt dan ook naast Anita, 4 gezonde mannen met veel eetlust. Heerlijk als avondmaaltijd, lunch of na een avondje stappen. Anita heeft deze soep naar eigen smaak bedacht.

Ingrediënten:
1 grote pompoen, ruim een kilo, 2 uien,2 liter groentebouillon, 2 sinaasappels, 1 el. komijnpoeder, 1 tl. kerrie, 1 flesje koks room, scheutje olie.

Bereiding:
Zet de pan met bouillon op. Snijd de pompoen door, pitjes eruit halen. In de lengte doorsnijden zodat hij makkelijker geschild kan worden, daarna in blokjes van 2 cm. snijden. In kleine stukjes gesneden ui bakken tot ze glazig zijn, pompoen erbij en 5 min. bakken. Gooi dit mengsel in de hete bouillon, samen met de komijn en kerrie. Rasp van 1 sinaasappel de schil en pers hem uit en schenk dit bij de soep. Na 20 min. pruttelen het sap van de andere sinaasappel en de room erbij. Even proeven of er nog wat zout of eventueel peper bij kan. Pureer het geheel tot een gladde massa. Eventueel voor de smaak en de kleur nog wat fijn gesneden bieslook erbij en .......eet smakelijk

Ik vond hem in ieder geval erg lekker.

Volgende keer uw recept? Meld u aan!.

Eet smakelijk!