News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Mosselsoepje met kervel & Hertog Jan Lentebock

Ingredienten voor 4 personen:

- 1 flesje Hertog Jan Lentebock
- 2 kg verse mosselen
- 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
- 2 uien (fijngesneden)
- 50 gram kervel
- 1 el bloem
- 100 gr. roomboter

Bereidingswijze:
Bereidingswijze:
Smelt de helft van de boter en smoor daar de uien
& bleekselder in. De mosselen goed spoelen en de
“drijvers” en/of geopende wegwerpen.
Voeg de mosselen toe aan de ui & selder, doorschudden en het bier bijschenken. 10 minuutjes zachtjes doorkoken, de gesneden kervel erbij, blenderen en iets laten afkoelen. Pluk de mosselen en zet ze apart (vocht uiteraard bewaren). Smelt de rest van de boter rustig en voeg hier de bloem aan toe (roux). Gaar dit even door op een laag pitje onder voortdurend roeren en doe hier, beetje bij beetje, het mosselvocht bij (gebruik hierbij een garde om geen klontjes te krijgen) Even door laten pruttelen, op smaak brengen met peper & zout, de mosselen erbij en smullen maar (ter garnering eventueel een takje kervel, op een lepeltje creme fraiche).
Tip: roer vlak voor het doorgeven 1 eidooier vermengd met 1 dl. room door de soep om deze wat extra “body” te geven. Eet smakelijk!.

Eet smakelijk, Het keukenteam Cafe de Waal

Previous page: Hertogh Jan Welzener Lamskoteletten  Volgende pagina: Overige menutips