News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Mosterdsoep met Hertog Jan Lentebock

Ingrediënten voor 2 personen:
• 50 gram boter
• 60 gram bloem
• 1 liter kippenbouillon
• 1/2 flesje Hertog Jan Lentebock
• 2-3 eetlepels grove mosterd
• 1 eetlepel honing
• 1 prei, in kleine ringen gesneden
• 100 gram gerookte spekreepjes
• créme fraiche (hoeveelheid naar smaak)

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een ruime pan. Laat de boter
niet bruin worden. Voeg dan de bloem toe en roer
dit met een garde tot een roux.

Schenk dan onder voortdurend roeren langzaam de bouillon en het bier toe en blijf roeren tot er een gladde soep ontstaat. Voeg de mosterd en de honing aan de soep toe. Bak ondertussen de spekjes en voeg deze vervolgens samen met de prei toe aan de soep. Laat nog een paar minuten koken.
Voeg tot slot de créme fraiche toe. Niet meer laten koken, anders schift deze.

Eet smakelijk, Het keukenteam Cafe de Waal