News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Pasteitjes met Hert & Hertog Jan Karakter

Ingredienten voor 4 personen:

- 4 grote of 8 kleine pasteibakjes
- 400 gram hertengoulash
- 2 sjalotjes
- 200 gram gemengde bospaddestoelen
- 2 takjes verse tijm
- 2 dl wild- of runderbouillon
- 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1,5 dl Hertog Jan Karakter (flesje 30 cl)
- 4 eetlepels creme fraiche
- 2 eetlepels fijngeknipte bladpeterselie
- peper uit de molen en zout naar smaak


Bereidingswijze:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Bospaddestoelen schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in dunne plakjes snijden. Stukjes hertengoulash met zout en peper bestrooien. Olie in een braadpan verwarmen en de blokjes aanbraden. Stukjes sjalot toevoegen en kort meebraden. Hittebron
verlagen, bouillon en takjes tijm erbij doen en in 1,5 uur op de laagste hittebron gaar stoven. Tien
minuten voor het einde van de stooftijd de takjes tijm eruit halen, het stoofvocht eventueel iets inkoken,
het bier erdoor roeren en verder stoven. Na de stooftijd creme fraiche erdoor roeren en op smaak
brengen met peper en zout. De pasteibakjes zo kort mogelijk in de oven of magnetron verwarmen
en vullen met de warme hertengoulash en saus. Met fijngeknipte bladpeterselie garneren. Een goed
gekoeld glas Hertog Jan Karakter hierbij drinken.!


Eet smakelijk, Het keukenteam Cafe de Waal