News

jul 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: cor

Cafe de Waal nu ook op Facebook!

 

jun 1, 2017
Categorie: General
Ingezonden door: admin

cafe_deWaal - ##- ##
 

Sukadestoofschotel met Hertog Jan Grand Prestige

Ingredienten voor 4 personen:

- 8 sukadelappen
- bloem
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 4 teentjes knoflook
- 3 laurierblaadjes
- 6 jeneverbessen
- kalfsfond
- 2 plakjes ontbijtkoek
- Half flesje hertog Jan Bockbier
- Peper en zout
- 4 takjes rozemarijn

Bereidingswijze:
Snij de uien, winterpeen en prei in dunne reepjes. Strooi peper en zout over de sukadelappen, bloem
deze en bak ze in een koekenpan. Zet een stoofpan op het vuur en fruit de uien, winterpeen, prei en
knoflook zachtjes aan. Voeg de kalfsfond, laurier, jeneverbessen, rozemarijn en ontbijtkoek toe. Leg
de sukadelappen in de stoofpan en laat alles een aantal uren zachtjes sudderen, totdat het vlees zacht
is. Breng, indien nodig, verder op smaak met peper en zout. Een half uurtje voordat het gerecht klaar
is, een half flesje Hertog Jan Grand Prestige toevoegen (als het bier te vroeg wordt toegevoegd, kan
de stoofschotel te bitter worden). Serveer het geheel met aardappelpuree en spruitjes.

Eet smakelijk, Het keukenteam Cafe de Waal